Ohrnování předkožky

dobrý den, chtěla bych se zeptat, mám 2,5 letého syna. asi před čtyřmi měsíci se nám poprvé podařílo stáhnout předkožku, ale nešla mi vrátit zpátky, tak jsme jeli na pohotovost. A od té doby, jak si to syn pamatuje tak si nenechá na pindíka vůbec sáhnout, má z toho panickou hrůzu. Jsem z toho docela nešťastná a nevím, co dělat. Tak jsem se chtěla zeptat, jestli vadí, že teď nestahujeme, říkám si, že počkám až bude trošku starší, abych mu to vysvětlila, nechci mu to dělat násilím, to by z toho měl pak trauma :( děkuji moc za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Syn už je ve věku, kdy by měla být předkožka již celkem uvolněna a měla jít prětahovat (viz otázky a odpovědi níže v diskuzi). Snažte se zkoušet přetahování třeba ve vaně s teplou vodou. Pokud mu nepůjde předkožka přetáhnout, navštivte dětského urologa. LM

MUDr. Ladislav Mašek
MUDr. Ladislav Mašek

Specializace: Urologie
Pracoviště: Urologie Ukrajinská, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: