Ohrožení plodu matky

Dobrý den! Manželka je ve čtvrtém měsíci těhotenství. Mám dvě otázky. Tento měsíc odlétáme na dovolenou. Chtěl bychl vědět, zda může cestování letadlem ohrozit ještě nenarozené dítě. Někde jsem četl, že při cestování letadlem na člověka působí větší dávky radiace. Dále bych chtěl vědět, zda plod neohrozí příliš hlasitá hudba. Včera jsme byli v kině a hodinu a půl se na film nemohl nikdo soustředit, jelikož při tom byla nesnesitelně hlasitá hudba. Nikdo z toho neměl dobrý zážitek. Což byla škoda.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud se matka cítí dobře, nezakazujeme v těhotenství cestování letadlem, ani návštěvu kina. Let ani hudba plod neohrozí.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: