Ohybac hlavy

Dobry den. Dovolim si Vas poziadat o radu, nakolko dcerkyn problem pravdepodobne suvisi s nervovym systemom. Rodila som v maji minuleho roku. Po vyvolavacke som bola 3dni v bolestiach a mala silne kontrakcie, na 4 den popoludni mi spravili cisasky rez. Dcerka bola zaklenuta v panvovej kosti. Po jej narodeni mala hlavicku otocenu vlavo a zaklonenu vpravo. Ohybac krku [sval, ktory robi predklon,flexiu hlavy] nebol skrateny pri polohovani na druhu stranu hlavicka isla bez problemu. Islo pravdepodobne o natrhnutie alebo krvacanie do svalu, ako nas informovala fyzioterapeutka. V sucasnosti ma dcerka 10mesiacov a posledny mesiac sa jej objavili mimovolne pohyby hlavy vlavo [uklon hlavy vlavo a sucasne rameno hore]. Tieto mimovolne pohyby ma zvacsa, ked je nervozna, ale zaznamenala som ich i v kludovom rezime, ked je uvolnena a hra sa. Odporucili by ste ma na vysetrenie k detskemu neurologovi,alebo mame pockat ako sa to bude dalej vyvijat? Suvisi to nejako s predchadzajucou diagnozou? Velmi pekne Vam dakujem za radu. S pozdravom Sona

Odpověď odborníka:

Určitě bez váhání co nejdříve doporučuji vyšetření u dětského neurologa, vyšetří dcerku a doporučí nejspíše i rehabiliatace spec.fyzioterapeutem, je potřeba začít s cvičením co nejdříve! Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: