Okamžitá rekonstrukce při nádorovém onemocnění prsu

DOBRÝ DEN, MAMINCE (63 LET) BYL ZJIŠTĚN ZHOUBNÝ NÁDOR NA PRSU, JEDNÁ SE ZHRUBA O 1 CM V PODKOŽNÍM UMÍSTĚNÍ. BYLY JÍ NABÍDNUTY DVĚ VARIANTY CHIRURGICKÉHO ZÁKROKU - ČÁSTEČNÉ A ÚPLNÉ ODSTRANĚNÍ PRSU S NÁSLEDNOU MOŽNOSTÍ REKONSTRUKCE CCA PO PŮL ROCE. VYHLEDALA JSEM SI NA NETU, ŽE JE MOŽNÉ BĚHEM JEDNÉ OPERACE PROVÉST OBOJÍ, TJ. ODSTANĚNÍ NÁDORU I OKAMŽITOU REKONSTRUKCI PRSA. PROSÍM O INFORMACI, KDE TENTO ZÁKROK PROVÁDÍ. DĚKUJI

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Martino! Ačkoli není vyloučeno provést odstranění prsu i jeho rekonstrukci v jedné době, nemusí to být vždy vhodné nebo možné. Velmi se přikláním k tomu, ať kvůli rekonstrukční (a zbytné) operaci neváháte a maminka ať co nejdříve podstoupí vytětí nádorku. Pokud bude už v době operace vědět, jak a kdy rekonstrukce proběhne (třeba i na jeden "zátah"), bral bych to jako bonus. Ztráta prsu je malou cenou za záchranu života, zvláště ve věku, kdy už prs není sexuálním atraktorem. Poraďte se s indikujícím chirurgem, který umí odhadnout možnosti paní maminky.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: