Oko

Dobrý den, mám 14 denního chlapečka a všimla jsem si, že levé očíčko má trochu skleslé, tedy oční víčko a pusinku dává někdy více na pravou stranu. Chtěla jsem se zeptat, zda to může být ještě porodem a očíčko se může ještě upravit. Pusinku má většinou rovně, jen někdy ji dá k pravé straně, dolní ret. Pediatrička říkala, že si myslí, že je to pouze kosmetické a vymizí to, ale bojím se, aby to nebylo nervového původu. Prosím o odpověď. Děkuji Lenka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, může to být od porodu, kdy byl lehce poraněn - nejspíše přiskřípnut obličejový nerv, do cca měsíce od porodu by to mělo vymizet, pokud by problém přetrvával, bylo by vhodné, aby dítě viděl dětský neurolog. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: