Okrsky zvýšené sklerotizace

Dobrý den pane doktore ráda bych se vás zeptala. V červenci jsem začala být léčená kortikoidy (ledviny AKT + edém tubulů způsobený zánětem) Při CT ledvin v srpnu nalezeny na levé lopatě kosti kyčelní okrsky zvýšené sklerotizace - kostní infarkt?? Teď přepíšu žádanku od doktora: 10/2014 kontrola ve struktuře lopaty kyčelní a ve stropu acetabula několik okrsků zvýšené sklerotizace, bez přesvědčivé progrese, v.s. sekundární změny terapii vysokou dávkou kortikoidů, Scintigrafie skeletu negativní. Prosím o kontrolu 3 měsíce po okončení kortkoerapie ... Mám strašný strach, aby se nejednalo o něco vážného.... Myslíte si, že by to opravdu mohli být změny po kortikoterapii? Děkuju moc za odpověď...

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Tato ložiska zahuštění kosti jsou někdy i vrozená a objevují se jako náhodný nález při snímkování jiného problému, mohou vzniknout i při kortikoterapii.Pro Vás a Vaši kost nic neznamenají. Důležitá je negativní scintigrafie, která znamená, že se v totmo místě nik ativního neděje ani neroste. Kontrolní snímek se provádí vždy tzv pro jistotu. Podl mého názoru můžete být úplně klidná

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: