Okultní krvácení

Dobrý den,chtěla bych se zeptat zda je u rakoviny tlustého střeva vždy přítomna krev ve stolici tzn. pozitivní výsledek vyšetření na OK nebo zda je možné,že Ok vyš. při nádoru tlustého je negativní.Děkuji Dadáková

Odpověď odborníka:

Dobrý den Ilono! Jako u mnoha jiných vyšetření i test na okultní krvácení může být falešně negativní, tedy negativní i v případě, že pacient trpí nádorem tlustého střeva. 100% senzitivní metodu představuje v tomto případě pouze kolonoskopie.

Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: