Oligoartritida a vliv na početí dítěte

Asi před rokem mi byla zjištěna ologoartritida beru 1x denně metypred 4mg a 2x denně salazopyrin 500mg. Chtěli by jsme se s přítelkyní začít pokoušet o dítě a zajímalo by nás jestli tyto prášky nemohou negativně ovlivnit početí dítěte. Moc Vám děkuji

Odpověď odborníka:

Užívání Metypredu by vaši plodnost a početí dítěte ovlivňovat nemělo, ale sulfasalazin jako léčivá látka Salazopyrinu mužskou plodnost přechodně, po dobu užívání a 2 - 3 měsíce po vysazení, ovlivňuje. K normálu se plodnost muže podle dostupných údajů vracívá 2 - 3 měsíce po vysazení sulfasalazinu. Takže v každém případě velmi doporučuji, abyste se co nejdříve ohledně početí dítěte a strategie Vaší léčba oligoartritidy poradil s Vaším lékařem - pokud byste sám vysadil dávky léků, mohlo by dojít ke vzplanutí nebo zhoršení artritidy.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: