Oligomenorea a agolutin 9. den cyklu

Dobrý den, je mi 25 let a od vysazení HA poslední 4 roky trpím nepravidelným cyklem, který po přechodné relativní pravidelnosti (cca 28-35 dnů) se pozvolna prodlužuje až na 40-50 dní. Moje lékařka navrhuje substituci progesteronu v druhé fázi cyklu s výhledem na částečnou substituci estrogenů, jelikož moje poslední hladina estrogenů byla sice v normě, ale nikterak moc vysoká. Hladiny LH, FSH a testosteronu byly v normě. Poslední cyklus jsem dostala injekci Agolutinu už 9. den cyklu, tak mě zajímá, jestli to přece jenom není příliš brzy. Lékařka mi navíc onu injekci nakreslila do menstruačního kalnedáře o měsíc později, což mě dodatečně poněkud znepokojilo, zda-li se nespletla. Proto se chci zeptat, je-li injekce Agolutinu 9. den cyklu ještě v toleranci a jaká jsou pravidla pro načasování jeho aplikace při úpravě menstruace. Dále jaký je optimální vyšetřovací postup v případě prodlouženého cyklu. Mockrát děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Marcelo! I když jste se snažila své potíže popsat detailně a přesně, přesto si nedovolím postup lékařky hodnotit bez možnosti Vás vyšetřit a pohovořit s Vámi. Pokud máte pocit, že Vám moc nepomáhá nebo jí nevěříte, vyhledejte jiného gynekologa, případně se obraťte na lékaře celostní (holistické) medicíny, který se menstruační cyklus pokusí ovlivnit změnou životosprávy, denního rytmu, akupunkturou apod.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x