Omdlení v noci a nízký tlak,druhý den vysoký tlak

Dobrý den v noci jsem po probuzení vstala a šla do kuchyně,začalo mi hučet v uších,začla jsem se potit a sesypala jsem se na zem,snažila se zvednout ale nešlo to.Po chvíli jsem nstala ale nohy ne souhlasily a znovu jem lehla na zem .Manžel mi dal novy nahoru napít ,měla jsem pocit že ze mě tečou litry teplé vody.tlak byl 100-61.Druhy den jsem byla slabá a stale pocit na omdlení tlak byl 156/82.Na internně na vyšetření kam mě manžel vzal byl tlak 165/81 puls 108.Ekg balo v vpřádku,kravní rozbor ukázal nedostatek draslíku jinak nic.Jsem delší dobu v nervovém vypětí,rodinné problémy..Dokror mi nasadil Neuol 0,25mg.3x1.Praktická lékařka řekla 1x1.Je to prý od nervů a vyčerpání,Prosím o váš názor a děkuji Zdenka6

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Bohužel neznám podrobněji Váš zdravotní stav,tak se mi špatně hodnotí aktuální epizoda.Je pravda,že organismus může na déletrvající stres reagovat poměrně nečekanou čistě tělesnou poruchou-jako by se tělo "propůjčilo"tam,kde trpí duše,ale není "vyslyšena".Výkyvy tlaku pak mohou být spojeny se změnami tepové frakvence/poplachová reakce organismu/.Jistě byste měla být i nadále pod -byť dočasnou-kontrolou po stránce tělesné,Vaše pravděpodobně úzkostné stavy by si zasloužily péči samozřejmě neméně-alprazolam/Neurol/náleží do skupiny tzv.protiúzkostných léků-jejich účinek nastupuje brzy,ale také brzy odezní bez dalšího přínosu pro pacienta.Vhodnější jsou proto antidepresíva,které Vám dokáže předepsat i Váš praktický lékař.Pokud byste našla čas i na psychoterapii,bylo by to vynikající.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x