Omdlévání u dětí

Dobrý den, ráda bych se zeptala na radu ohledně omdlévání mého 5-letého dítěte. Dcera zhruba od 1 roku věku trpí na občasné omdlévání při pádu, bouchnutí či i při kárání apod. Vždy tedy na nějaký podnět, jako je bolest, křivda apod. Ve 2 letech jsme byli na vyšetření na dětské neurologii, kde byla shledána jako zdravá a šikovná s afektivně respiračním syndromem, s tím, že potíže do 3-4 let vymizí. Nevím, zda mám s dcerou opět zajít k lékaři, neboť se jí záchvaty stále opakují. I když třeba byla půl roku bez záchvatu, poslední měsíc omdlela 4x. U starší dcery k tomuto stavu došlo také 2x (7 let), ale ne do úplného bezvědomí. Nikdo v rodině nic podobného neměl. Myslíte, že bych dceřiny stavy měla opět lékařsky řešit, či stále čekat zda to přejde? Situace je velice nepříjemná i proto, že by měla za rok jít do školy a nevím, jak to řešit. Moc děkuji za odpověď. P.

Odpověď odborníka:

Spíše pro jistotu by vyšetření dětským neurologem bylo vhodné. Z důvodu vyloučení jiné příčiny, i když to tak samozřejmě být nemusí.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

Poradna uLékaře.cz

Nepromeškejte správnou chvíli začít s účinnou léčbou a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: