Omdlívání

Dobrý den,je mi 68let,brala jsem asi 10let hormonál subsit.a problémy klimakteria byly minimální.Nyní již asi 5let nic neberu/na příkaz gynekologa/ a problémy klimakteria SE VRÁTILY A NEUSTUPUJÍ.Bohužel jsem v tomto období několikrát omdlela do bezvědomí a na kardiologii mi implantovali kardiostimulátor,ale problémy s kolapsy se i potom již 3xobjevily a po odvezení sanitkou se v nemocnici nic nezjistilo co by mohlo souviset se srdcem či tlakem-vše bylo v pořádku. Můžou tyto problémy souviset s návaly a pocením v klimakteriu?Tak totiž kolaps vždy začíná.Co mohu proti tomu udělat? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, přímá souvislost s klimakteriem mi nepřipadá pravděpodobná, spíše je otázka, zda je v pořádku Váš nervový a hormonálnÍ systém a cévní zásobení mozku. Popsané obtíže (návaly + mdloby) se mohou objevovat při poruše prokrvení mozku či při některých hormonálních poruchách, celkových onemocněních (cukrovka?) a také nelze vyloučit kolísání krevního tlaku a jiné poruchy. Pokud by šlo o mdloby při poklesu tlaku, pomohlo by při nástupu obtíží si sednout nebo ideálně lehnout či dát alespoň hlavu mezi kolena. A je vhodné dbát na dostatek tekutin. Jinak je vhodné dále hledat příčinu obtíží, doporučuji proto návštěvu praktického lékaře (provede základní diferenciální diagnostiku a podle výsledku Vás buď rovnou zaléčí, nebo odešle k příslušnému specialistovi).

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: