Omezená hybnost po tep kyčle a kolene

dobrý den, jsem rok po tep kyčle a od ledna po tep kolene, přez veškerou rhc ohnu koleno na osmdesát stupnů, mám ještě nějakou šanci, děkuji

Odpověď odborníka:

Nepopisujete, zda se jedná o TEP na jedné končetině, asi ano. Dosažení hybnosti patrně kolena závisí na provedeném výkonu, obvykle bez problémů, ale i na včasné a intenzivní rehabilitaci, pohybové léčbě. Mnohdy přehnané šetření kloubu, obava pacienta, aby kolenu neublížil, nevede k dostatečně úsilovné pohybové léčbě. Svalové oslabení a někdy i sklon pacienta k vytváření vazivových zkratů v oblasti kloubu omezuje hybnost kolena. Doporučil bych po zhodnocení ortopeda stavu TEP pokračovat v rehabilitačním ambulanci v pohybové léčbě, úsilí fyzioterapeuta vede ke kýženému rozsahu hybnosti, dostatečné je ohnutí do 95 st. Vhodné i cvičení v bazénu, pokud nejsou zábrany. Doporučil bych i lázeňskou léčbu.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: