Oms

Dobry den, pani doktorko. Prosim o informaci - docetla jsem se, ze totiz v pripade problemu s usima pri nemocech jako chronicky zanet stredousi, kdy u deti je zrejme pricinou dysfunkce ET (v mem pripade konkretne OMS, OMA, latentni mastoitida) snad ze je dobre pomoct s otviranim ET pomoci jednoduchych metod jako je foukani brckem do vody, nafukovani balonku usty, piskani na pistalku...Je to mozne? Laicky si dovedu predstavit, ze pri tomto fouknuti se ET otevre a dostane se do stredousi vzduch, ale nevim...Dekuji za nazor..Mame za sebou vycerpany uz vsechny mozne reseni..(adenotomie, gromety, ME a to ma syn teprve 3 roky),v Brne se snad uziva ke zpruchodneni ET i specialnich gromet (Microwicz) a aplikace kortikoidu primo k usti ET..Lenka L. Praha

Odpověď odborníka:

Dobrý den, dle parere máte zřejmě chronický tubotympanální katar, jehož příčinou budou zřejmě anomálie E. trubic. Pokud již byla provedena adenotomie , opakované paracentesy s aspirací hlenu a opakované zavedení klasických stipul ,zvývá pouze zavedení tkzv. Armstrongových trubiček. Toto není žádná dramatická operace a rozhodně na ni nemusíte jezdit až do Brna/ podívejte se na naše internetové stánky/. Jinak profuky středouší vámi popsanými způsoby jsou samozřejmě možné, ale pokud E. tuba dlouhodobě nefunguje nemají smysl a výše popsané chirurgické řešení je jediný způsob jak vašemu dítěti pomoci.

MUDr. Vladimír Prokop
MUDr. Vladimír Prokop

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: FORTMEDICA ORL

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x