Onkologie pomůžete mi odpovědět

Zdravím Vás..Jsem 8let po operai kkarcinomu čípku,kde jsem nechala odstranit vše raději.Vždy vše bylo v pořádku,chodím na pravidelné kontroly k onkologovi každé 4měsíce.Po ozářkách mám spálená moč.měchýř a močovody a bohužel ani plastika nelze.Mám stenty.Loni v březnu jsem byla na Ct a vše v pořádku-onkologicky a bylo to proto ,že jsem měla hodnotu krve-nabrání na onkomarkery hraniční která bývá ještě jedna za cyfrou do 1,5.Na jaře po výměně stentů onkomarkery .vše ok.Ted opět na zimu jsem dávala onkomarkery a opět vyšší hodnota už 1,7.Opět jsem šla na CT .Bohužel za 14dní mi byl zjištěn vysoký zánět moč.měchýře a ledvin,kterým trpím hlavně v zimním období.Urea 13 a kreatinin se zvýšil na 158 ze 120.Ted teprve beru antibiotika.Dříve jsem je brala -Nitrofurantoin 1xdenně z důvodu mého chron.zánětu moč.cest a ledvin.Nyná jsem pila čaje -bilinky a dost mi to pomáhalo a antibiotika jsem začala vynechávat.Je možné zvýšení hodnoty jednou ano jednou ne u onkomarkeru jednoho ,vždy když má dojít k výměně stentů,kdy hodnoty urea kratinin stoupají?Dříve jsme brali onkomarkery na jaře a na podzim.za půl roku ,ale nyní 2x v zimě a hned problím zvýšení o 0,2 hodnoty když má být jen do 1,5.Jinak hlavní onkomarkery zvýšeny nebyly jen za cyfrou to číslo,jak se pohybuje 0,8 atd.Je možné ,že to bylo tím zánětem,jak myslí i lékař?Děkuji Kamila

Odpověď odborníka:

Dobrý den Kamilo! Hraniční zvýšení hodnoty onkomarkeru může skutečně souviset s aktuálně probíhajícím zánětem ledvin. Nejvíce ovšem záleží na názoru vašeho onkologa, který zná podrobnosti o vašem zdravotním stavu a jehož doporučeními je třeba se řídit.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: