Onychodystrofie

Dobrý den, na můj předchozí dotaz ohledně mykózy nehtů (http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/mykoza-nehtu-ktera-nejde-vylecit-85741) jste mi odpověděla, že trpím onychodystrofií. Znamená to, že mykózou netrpím? Mám přestat používat přípravky proti mykóze? Jaký je důvod výskytu onychodystrofie? Může se onychodystofie přenášet i na další prsty nohy, popř. ruky? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Ano ,onychodystrofie může být komplikována mykózou ,pokud jste užívala dlouhodobě léky na mykózu (účinné na nehty)-celkové tabletky nebo lak na nehty- tak opravdu nemusíte, protože tímto způsobem přeléčíte jen mykózu a onychodystrofie se stejně nezbavíte. Onychodystrofie má multifaktoriální původ( cevní , neurologický, genetický, tramatický....) a se zhoršením vyvolávajích faktoru se může přenášet na další nehty. děkuji za dotaz.

MUDr. Silvie Rafčíková, MBA
MUDr. Silvie Rafčíková, MBA

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Centrum estetické medicíny

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: