Opakovaná angína po 14 dnech

Dobrý den. Před 14ti dny jsem prodělala poprvé v životě angínu- pouze zvýšená teplota, bez zvětšených mandlí, výtěrem prokázán streptokok. Je mi 18 let. Brala jsem Ospen 1500. Na kontrole jsem měla zvýšenou sedimentaci, krev v pořádku a výtěr také. Po týdnu chození do školy, mi začaly ale úplně stejné příznaky, kterým předcházel 3 denní průjem a vytvoření oparu. Tentokrát mám mandle už mírně zvětšené. Můžu angínu prodělat podruhé? Nebo je to jiný typ? Případně jak se to dál léčí? - na obrázku nahoře aktuální situace v krku, dole krk před 14.dny Děkuji..

Odpověď odborníka:

Vážená slečno Danielo, krční angínu můžete prodělat opakovaně, ať již v důsledku recidivy infekce nebo reinfekce. Rizikovým faktorem mohou být např. cizí tělesa porušující integritu sliznice dutiny ústní. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: