Opakovana lokalna anestezia

Dobry den, chcem sa spytat ake su rizika lokalnej anestezie, ked mi bude podane anestetikum 40 az 50 krat t.j. dva krat tyzdenne. ako sa s takou opakovanou davkou vysporiada telo? Obavam sa ci sa neposkodia senzoricke zakoncenia, alebo sa neposkodi trvalo cievne zasobenie pripadne nervy v chupe a okoli atd. Chodim pravidelne cely zivot na prehliadky, kazy posledne roky nemavam, ale ked ma zacal boliet zub isiel som lekarke mimo bydliska, spravila mi rtg a zistila, ze mam vela kazov na rtg a az tolko krat budem musiet ist na osetrenie. Zatial som bol parkrat, ale kvoli bolesti pri vrtani som dalsie terminy zrusil, kvoli obavam z anestetika. A bola by aspon ciastocne ucinna aj tableta paralenu pred vrtanim? Dakujem za odpoved

Odpověď odborníka:

Dobrý den, děkuji za Váš dotaz. Paralen ani jiné analgetikum bolest při vrtání hlubších zubních kazů potlačit nedokáže. Obavy z poškození nervových zakončení po aplikaci lokální anestezie mít nemusíte, anestetikum působí reverzibilně (vratně). Jediné, co by se nemělo překročit je maximální denní dávka anestetika, která ale při běžném ošetření nehrozí, opakované podávání lokálního anestetika v různých dnech riziko nepředstavuje. S pozdravem, Jan Stuchlík

MUDr. Jan Stuchlík
MUDr. Jan Stuchlík

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Dentální klinika Jan Stuchlík

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: