Opakovaná luxacia cesky

Dobrý deň. Mám 32 rokov a som rekreačný športovec. 12 dní dozadu došlo pri tanci k luxacii jabĺčka so spontannou repoziciou. Tento úraz sa mi už stál druhýkrát, v minulosti tiež tanec. Bola mi nasadená rigidna orteza a doporučené barle a kľud. Dnes mi ortopéd odporučil ortezu zrušiť a začať rehabilitovat. Koleno mám však stále opuchnuté a pri chôdzi bez malej kĺbovej ortezy bolestivé na mezialnej strane a pocit "voľného" koleno. Tiež mi v ňom "lupe" pri chôdzi.. Pri dlhšom státí mi napuchne aj clenok a predkolenie.. Bola som aj na MRI, záver je: Nevýrazná lézia gr.II resp. parc. trhlina MCL Edém med.retinakula a tuk.tkaniva pod retinakulom , perifasciálne okolo m.vastus med. a podkožia ventromed. Minim.synovitída Chondropathia gr.II na med.kondyloch a patellárne Menšia area bone-bruise na dorz.okraji MKT a v LKF Nie je na rehabilitácie ešte skoro, keď mám koleno opuchnuté a bolestivé? Tiež nerozumiem prečo už nemám nosiť ortezu.. S malou klbovou ortezou sa mi stabilizuje koleno a chôdzu mám istejsiu... Aký máte na ďalší postup názor Vy? Ďakujem pekne...

Odpověď odborníka:

Dobrý den, dle Vašeho popisu bych radila cca 3 týdny klid,tedy ortézu a pak teprve začít s RHB.

MUDr. Marie Vaňačová
MUDr. Marie Vaňačová

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Soukromá ordinace praktického lékaře pro dospělé, Tábor

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: