Opakovaná mononukleoza

Dobrý den, moje 18 letá dcera prodělala před 2 měsíci mononukleozu. Byla hospitalizovaná týden na infekčním oddělení protože měla ošklivý zánět krku a penicilin jí aplikovali injekčně. Jaterní testy měla v normě. Před týdnem ji začalo znovu pobolívat v krku a dnes se jí udělaly na krku 3 bulky. Teplotu nemá. Tyto příznaky měla na začátku onemocnění. Je možné, že by se jí nemoc znovu vrátila? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Ebeny, podle popisu se u první ataky o mononukleozu nemuselo vůbec jednat - to, že byly jaterní testy v pořádku a dostávala penicilin, hovoří spíše pro dg. angíny. Možná byla pracovní diagnoza mononukleoza a nakonec nebyla potvrzena? Nyní by se mohlo jednat jak o mononukleozu, tak i o anginu - bolest v krku i uzliny by hovořily pro obě onemocnění. Rozhodně zajděte k lékaři. Infekční mononukleozu člověk prodělá jen jednou.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x