Opakovaná mykóza

Dobrý deň, mám dlhodobý problém s mykózou /2 roky/ - opakovane asi každý mesiac, väčšinou začne tak 3-4 dni po sexe. Aj keď to zhruba po týždni prejde/hrudkovitý výtok,veľké svrbenie/,stále mám taký nepríjemný pocit tam dole. A keď máme s partnerom sex,znova sa to vráti. Preventívne používam Canesten masť. A laktobacily priamo do pošvy. No mám pocit že nič nepomáha. Dosť často je pre mňa sex bolestivý a neskôr mi opuchne ľavá dolná strana pošvového vchodu. Pár krát som si tam našla malé trhlinky a z nich tieklo trocha krvi. Veľmi to štípe. Hygienu dodržujem a beriem laktobacily aj orálne... Asi predvčerom sa priateľovi vyhodili také červené fliačky na žaludi a občas ho to svrbí. Mohla som ho nakaziť? Nikdy nič pred tým takéto nemal. Už som bezradná,ďakujem za odpoveď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Preventivně Canesten? A to vám poradil kdo? Myslíte proboha, že ještě může fungovat? Mykozu máte jistě oba. muži bývají často jen přenašeči bez problémů. Je třeba ihned přestat souložit, řádně zaléčit sebe ve spolupráci s gynekologem a partnera s dermatovenerologem, provést stěry,atd... a pak po vyléčení obou zkoušet styk. Hygiena je ve vašem podání co? V mém šetrné sprchování vlažnou vodou, zevně i v pochvě, existuje poševní sprcha. Jakékoli prostředky intimní hygieny jsou preventivní, ale při potížích situaci zhorší. Platí jedno pravidlo, čím déle porucha trvá, tím déle se zpravidla odstraňuje. Navíc nevím nic o Vašem BMI, dietním režimu- sladké, sklo k cukrovce atd. to vše je třeba vyloučit

MUDr. Petr Lidák
MUDr. Petr Lidák

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Panochova nemonice Turnov

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: