Opakovaná operace fess

Dobrý den, rád bych se zeptal co říkáte na opakovanou operaci vedlejších nosních dutin. První operace mi byla provedena v roce 2008 při akutní pansinusitidě, teď ji mám chronickou, ale nějaké problémy necítím. Konzervativní léčbou Erdomedem a Nasonexem došlo ke zlepšení, ale operace je prý pořád nutná. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Opakovaná FESS operace nijak neškodí, pokud operaci váš ošetřující lékař sezná jako vhodnou, určitě je na místě. Ale pokud jsem vyrozumněla z vašeho dotazu - jsou vaše problémy snesitelné, určitě se ji potom podrobit nemusíte - je to JEN na vašem rozhodnutí...chronický zánět dutin vás vcelku nijak neohrožuje. Pokud bude lékař trvat na tom, že je operace nutná, ptejte se cíleně á přímo na to, PROČ je jeho názor takový, co jej k němu vede, co vám hrozí a podobně... - máte na toto vysvětlení plné právo / já neznám přesněji váš případ, nemohu tedy posoudit všechny případné souvislosti/. Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: