Opakovaná rýma

Dobrý den pane doktore, mám problém který, nejenže zatěžuje mou fyzickou stránku, ale ted už i psychickou. Zhruba před třemi měsíci sem dostal rýmu(nachlazení).Normální, kterou dostávám běžně tak dvakrát až třikrát do roka. Průběh je takový, že jeden den doslova přetrpím. Ten den kdy cítím, že tělo bojuje, jsem unavený mam zuženou sliznici a celkově cítím "že na mě něco leze".. Žádne větší komplikace, žádné bolesti kloubů ani horečka. Běžné nachlazení. Ulehnu, odpočívám a léčim se. Většinou je mi o hodně lépe už po dvou dnech, ale uplně zdravý se cítím tak za 5 dní. Po pěti dnech je mi super, vrátím se do běžných kolejí. Všechno vypadá, že je zažehnáno. Bohužel ale ne.. po cca 14ti dnech se rýma vrací. Stejný průběh..jeden den sem zničený a pak se uzdravuji.. Řikal sem si, že je to třeba jen náhoda tak sem to zas vyležel a po týdnu se vrátil do života.. Ale za dalších 14 dní se to vrátilo zase. Zašel sem si tedy k obvodnímu lékaři, ten mi řekl, že to muže být tím že sem to přechodil, že je zima a že se střídá teplota venku hodně tak, že to muže být tím. Nakoupil sem tedy vitamíny , echinaceu a doufal že budu v pořádku. Nicméně za dalších cca 14 dní se rýma vrátila zase. Tak jsem rovnou jel na ORL do nemocnice. Popsal sem symptomy, byl mi udělán výtěr a dostal jsem kortikoidy + bioparox. za týden jsem přijel pro výsledky, byl nalezen "streptococcus pneumoniae" prý to ale je běžné u nachlazení ale i tak sme se dohodli že se nasadí ATB (Amoksiklav). Týden sem bral tabletu ráno a večer. Takže v době kdy vlastně vypukla 4tá serie rýmy tak jsem bral kortikoidy a ten bioparox s tím, že po pár dnech mi bylo dobře (to ale mi bylo i bez léků před tím) a antibiotika jsem začal brát po týdnu když sem dostal výsledky a to bylo v druhém týdnu kdy sem byl "zdravý". Po tom co sem dobral antibiotika, tak hned druhý den zase stejné příznaky ..unava, zužená sliznice a celkový pocit že jsem nemocný...Už po páte ... Jsem absolutně bezmocný, připadám si, že už to ani nemužu vydržet a nikdo mi nedokáže pomoct :(( Dnes, 14.3. jsem byl zase na ORL oznámit, že jsem v koncích a nevím co s tím, tak mi bylo řečeno, at si dojdu znovu za obvodním lékařem, aby mě obědnal na alergologii po tom co se udělá ještě jeden výtěr týden po ATB. a také odběry krve,,(které už ale jednou udělal, a byli prý v pořádku-nemam ale papír s výsledkem na co všechno byli, tak na oddělení kde jsem byl(ORL) napsali že chtějí FW,CRP,KO+dif).. Pokud se prý nic nenajde, pujdu na CT VDN. V životě jsem neměl takové potíže a nikdy jsem nebyl ani nijak vážně nemocný. Nicméně todle je ubíjející a v momentně kdy píšu tuto zprávu jsem psychicky na uplném dně. Nevím kam se obrátit na pomoc a upřímně, ti doktoři u kterých sem byl nemají ani moc zájem o to mě vyslechnout,, nebo neberou muj stav dostatečně vážně. Byl bych velice rád kdyby ste mi řekl, co si myslíte, že by to mohlo být a případně pokud byste mi pomohl najít odborníka který by se mnou byl ochotný si promluvit alespon po telefonu. Nadále budu spolupracovat s lékaři tady u mne v okolí, ale vzhledem k tomu, že mi připadá, že si nevědí rady, budu hledat pomoc i všude jinde kde se naskytne.

Odpověď odborníka:

Vážený pane Roberte, podle uvedených příznaků by se mohlo jednat o časté virové nebo bakteriální infekce dýchacího ústrojí v terénu alergické rýmy. Doporučuji Vám podstoupit plánované alergologické vyšetření a podle shody mezi ORL lékařem a alergologem zvolit další postup. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: