Opakovaná silná, vystřelující bolest zad

Dobrý den, asi před měsícem maminka zvedla těžkou krabici a začali ji šíleně bolet záda. Bolest jsme léčili analgetiky, dostala i.v analgetikum a nezabíralo. Po nějaké době jsme dali na místo bolesti náplasti Voltaren a to trochu povolilo, místo bolesti je na pravé straně zad uprostřed, blíž k páteři. Dnes jí to bolí opět nesnesitelně, bolest popisuje jako silné vystřelující křeče. Byla bych moc ráda, kdyby jste mi nějak poradil, kam s tím, nebo co dělat. Moc děkuji. Renata Nečasová

Odpověď odborníka:

Velmi pravděpodobně se bude jednat o chronickou funkční poruchu charakteru blokády s náhlým zhoršením svalového napětí. Léčba by měla být u zkoušeného fyzioterapeuta nebo ještě lépe u lékaře , kterýs e aktivní fyzioterapii věnuje. Léčba sice musí být aktivní, někdo musí onen funkční problém uvolnit, současně je třeba ale odlišit, zda jde opravdu o tuto situaci, podobně se může chovat i výhřez ploténky v této oblasti, což lze rozpoznat při léčbě a při podezření samozřejmě došetřit pomocnými vyšetřeními jako RTG nebo CT.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Bolesti hlavy u dětí
Články: Bolesti hlavy u dětí
Také děti často trpí...
Karcinom ledvin – poznat nepřítele znamená zvýšit šanci na uzdravení
Jak zvládat injekce během IVF
Články: Jak zvládat injekce během IVF
Asi nikdo nebude nadšený z...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Tlukot srdce: Na čem závisí jeho rychlost?
Články: Tlukot srdce: Na čem závisí jeho rychlost?
Faktorů ovlivňujících...
Snížená činnost štítné žlázy (hypotyreóza)
Články: Snížená činnost štítné žlázy (hypotyreóza)
Po zavedení jodace jedlé...
Trombóza a embolie
Články: Trombóza a embolie
Hluboká žilní trombóza a...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: