Opakovane anginy

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,muj syn 3letý prodělal 2 týden v lednu anginu,měl čepy na mandlích,zánět spojivek a zvětšený uzliny,lekařka mu nasadila Ospen a udělala výtěr kde byl nalezen Streptokok agalactie. Lečba zabrala ale uzliny měl stále.Od 11.2 měl vysoky horečky / 39C/ bez příznaku ,15.2 u lekařky proveden výtěr,na mandlích opět čepy. V nálezu ten samý streptokok ale ATB nám lekařka nenasadila a stále má dnes zvětšený uzliny a čepy.Tak jsem se chtěla poradit jakou lečbu bych mu měla nasadit.Děkuji moc za odpověd.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, angina může být i virového původu, kde antibiotika nepomáhají. pokud by dlouhodobě přetrvával streptococus a syn měl stále anginy tak bych doporučovala Pendepon - injekce penicilinu po 2-3 týdnech . Při dalších recidivách bych doplnila imunologoické vyšetření, pak by se dala nasadit léčba autovakcínou nebo bakteriálními lysáty.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
na opakované angíny | Od: Matylda | 1.1.2012 23:21
mám ozkoušenou radu. Po xletých problémech s malou mi nová doktorka po přestěhování poradila koupit k ATB wobenzym a důsledně to brát. A musím to i ted zaklepat na dřevo, angíny odezněla a už se nevrátila. V krizový období to obě bereme v menším množství jako prevenci a vyhýbá se nám i chřipky. Takže tak:)
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: