Opakované angíny...

Paní doktorko,měla bych ná Vás dva dotazy...moje dcera 2,5 ma neustale angíny letos už po 4 a to ještě není konec roku,co mohu proto udělat aby ji neustale musela davat antibiotika je to boj do ni vůbec dostat existuje něco aby bylo líp? Nějakou dobu davam hlívu ustřičnou s rakytníkem asi 4 Měsíce,ale žadna změna... a druhý dotazek se týka očkování mame za sebou první dávku proti zarděnkám,přiušnicím na druhou se pořad kvůli nemocem nebo nachlazení nemůžem dostavit je to už rok od první,budeme muset očkování znova abolvovat od první dávky?? mala očkování snaší dost špatně vždy vysoké horečky. Děkuji moc.

Odpověď odborníka:

Je otázka, zda se skutečně vždy jedná o angíny bakteriální, na které jsou nutná antibiotika. Poměrně časté jsou také angíny virové, které odezní i bez podávání antibiotik. Mezi těmito rozliší výtěr z krku, proto by se u každé angíny měl provádět. Pokud Vaše dcerka dostala Priorix, kterým je očkována většina dětí, tam se udává maximální odstup mezi dávkami 3-5 let, proto se nebojte, jistě není nutné začínat očkování znovu kompletně. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: