Opakovane antibiotika v tehotenství

Dobry den, ve 14.týdnu těhotenství mi byly predepsany chemoterapeutika Macmiror na infekci, bohuzel infekce se ukazala znova a byl mi predepsan Augmentin, ale mam pocit, ze mi take nezabral, pri moceni citim stale paleni. Dneska jsem byla na urologii a pan doktor se divil, ze mi byl predepsan Macmiror v tehotenstvi, ze je to docela riziko, myslite, ze je to pro plod nebezpecne?bojim se, aby bylo miminko v poradku.Neexistuje jine reseni nez ATB?dekuji

Odpověď odborníka:

dobrý den, macmiror v těhotentví není riziko,pokud je správně indikován.je to jeden z nejlepších širokospektrých ATB vaginálně, které se dají použít.augmentin také neškodí.pokud máte moč.infekci,nutno udělat kultivaci a citlivost a nasadit ATB dle citlivosti a vhodnosti ke graviditě.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: