Opakované bolesti kolene

Dobrý den, v nepravidelných intervalech se mi vrací bolesti kolene. Stává se mi, že nemohu bez obtíží vyjít schody či nerovnosti. Při sezení se také dokáže dostavit bolest až křeč v koleni. Asi před měsícem jsem se s bolestmi a křečemi vzbouzela. Většinou mám tyto problémy v pravém koleni, ale stane se, že i v levém či obou současně, jen to levé mě tolik nebolí. Byla jsem s tímto problémem na chirurgii před 6 lety, kde mě pan doktor nechal udělat 5 dřepů, což jsem s obtížemi udělala ( bolestí mi bylo zle od žaludku) a jelikož jsem to nějak zvládla, bylo mi doporučeno užívání Artrostopu, prý je to začínající artróza. Po roce či dvou mi tuto diagnózu popřel. Problémy neustávaly, proto jsem šla k ptaktické lékařce, ta mě odeslala k ortopedovi, který mi v té době řekl, že v těhotenství mi rentgen provést nemůže a napsal mi mentolovou mast, která mi nijak nepomáhala. To samé provedl i při kojení, ale i v době kdy jsem nebyla těhotná ani jsem nekojila. Díky jiným obtížím jsem se dostala na neurologii a při té příležitosti jsem se zmínila o koleni. Pan doktor mě odeslal na magnetickou resonanci, která nic závažného neprokázala, a tak mi předepsal elektroterapii, ale nic se nezlepšilo. Obrátila jsem se na odborného lékaře fyziatrie, balneologie a léčebné rehabilitace a opět mi nijak nepomohl. Koupila jsem si rotoped, protože mi bylo řečeno, že namáháním koleního kloubu se bude chrupavka nutit k obnově a mělo by to pomoci. Občas to pomůže, jestliže však je ta bolest větší, nezvládnu trénovat ani 3 min. pro bolest. Tyto potíže mám tak 13 let a poslední 3 roky se mi stává, že po probuzení a následném postavení se na nohy nemohu bezpečně došlápnoput na chodidla, protože v nich mám jakoby křeč a ztuhlost, kterou rozchodím tak po pěti krocích. Nevím zda s tím souvisí občasné bolesti nártu. Víte mě by stačila rada, na kterého lékaře se obrátit a kdo by mi snad konečně pomohl či poradil. Není příjemné, když nemůžete 5 měs. v kuse plnohodnotně chodit, cokoli v domácnoti dělat. Po dřepu se všemožně musíte zvednout jak "stará bába". Prosím o radu a předem moc děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, doporučovala bych Vám navštívit odborníka revmatologa.Pokud jsou Vaše obtíže takto vleklé mohlo by se jednat o některé z těchto s imunitou souvisejících onemocnění.

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: