Opakované infekce, astma

Dobrý den. Žiju v Kanadě, je mi 38 let a mám 3 děti (dcera 5 a dvojčata 2 roky) z cca 4 plných IVF a 3 transferů ze zmraž. embryí. Po porodu dvojčat jsem začala být hodně často nemocná - záněty uší, občas bílé krvinky v moči, 4x-5x angína do roka (poslední dva roky) - z té poslední angíny vloni v prosinci jsem dostala zánět do dutin a všech zubů vpravo (na horní i dolní čelisti), na všech mám čištěné kanálky a jeden zub pryč. Zabralo to čtvery antibiotika a 3 měsíce se toho zbavit. Pak na jaře se mi začala pořád motat hlava, dvojí vidění, časté migrény, silné bolesti v nohou (budilo mne to i v noci), mravenčení v nohou a rukou a extrémní únava i když jsem spala třeba 10 hodin denně. Většinou se mi to stávalo při volejbale a jiných fyzických činnostech. Celé léto jsem strávila na terapiích u ortopeda 2x týdně, tak mne porovnal záda, kyčle a ramena a krk. Koncem léta mi strašně začaly padat vlasy - víc než po porodu - a padají mi teď už chuchvalce. Taky se mi sloupává kůže na prstech rukou i nohou. Před 14ti dny (17.9.) jsem najednou při volejbale nemohla dýchat, jako bych měla přes pusu igelit a nešel mi do plic kyslík. Obyčejně mi pomáhá Ventolin. Ten už mám 15 let z doby kdy jsem pracovala v zakouřeným baru. Nikdy jsem pak neměla silné problémy s dýcháním, jen v těhotenství. Teď ale ten Ventolin nezabíral a můj stav se zhoršoval, tak jsem šla k lékaři (21.9.). Po poslechu plic mi bylo sděleno že tam mám zánět, dostala jsem antibiotika (Clarithromycin) a k Ventolinu ještě jeden puffer (FloVent) 2x denně na 14 dní. Ve čtvrtek v noci (25.9.) jsem se fakt začala dusit, tak jsem byla na emergency. Udělali mi krevní testy a rentgen plic - po dechové zkoušce - diagnóza Astma. Dostala jsem Prednison, ten jsem dobrala dnes (29.9.). Po tom Prednisonu mne docela přestaly bolet klouby. Ale dýchám hodně stěží a chvílemi se nemůžu nadechnout vůbec. Tu věcičku na dechový zkoušky mám doma. Nadýchám tak zhruba 250-300 L/min, což na pohotovost není (tam mám jít když to je pod 250). Navíc mám teď pocit že mám obrovský knedlík v krku (nad hrudní kostí) a špatně se mi polyká. Pořád mi padají hrozně ty vlasy. Krevní tlak mám spíš dost nízký (tak +/- 100 na 70) a tep v pořádku (jen když nemůžu dýchat tak zrychlený). Testy na štítnou žlázu a všechny obvyklé testy mám negativní. Občas mám nízko železo (teď dobírám měsíční kůru železa co mi doktorka napsala). Teploty nemám. Žádným extra stresem netrpím, jsem doma s dětmi a manžel pracuje z domova a hodně pomáhá. Tak už fakt nevím co mi pořád je. To astma je tedy asi fakt, ale ty ostatní potíže - moje lékařka už si neví rady ...

Odpověď odborníka:

Spíš Vám odpovím z pozice tzv alternativní medicíny. Ty 4 IVF, tedy dost silná hormonální zátěž a následná těhotenství prostě udělaly svoje. A dále k tomu napomáhají opakovaná antibiotika, o prednisonu a dalších lécích nemluvě. Je to podle homeopatické filosofie ukázkové potlačování patologie a přesun nemoci na hlubší vrstvy ( nyní dominují plíce ). Padání vlasů svědčí o značně oslabené životní síle. V první řadě je nutno eliminovat tu zátěž, doporučil bych Vám lék Thuya occidentalis 15CH denně 5 granulí v kombinaci s lékem Sepia officinalis 30CH 1xtýdně 5 granulí a tuto léčbu užívat 3 měsíce. Na podporu imunity pak i Oscillococcinum 1 tubu 1xtýdně. To je nicméně jen úvodní doporučení a pak by měl v léčbě pokračovat lékař - homeopat.

MUDr. Jaroslav Čupera
MUDr. Jaroslav Čupera

Specializace: Intenzivní medicína
Pracoviště: ARO Nemocnice Ivančice

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x