Opakované krvácení po hysterektomii

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,jsem rok a půl po odstranění dělohy a vaječníků. V květnu jsem mírně krvácela,tak mi v nemocnici odstranily granulaci na pahýlu,a už 2dni zase mírně špiním.Může se to opakovat?Nebo by to mohla být prasklá cévka či žilka?Dost mě to straší,stává se to více ženám?Děkuji pěkně Renata

Odpověď odborníka:

Dobrý den, určitě zase jděte do nemocnice nebo ke gynekologovi na prohlídku, někdy se stane, že jizva nereaguje jako obvykle přímým zahojením, ale granulací - to je výraz pro takové zvláštní hojení, kdy se vytváří více tkáně, která je jemná a krvácí. Nemohu bez vyšetření říci, o co u vás tentokrát jde, ale špiněním ztrácíte krev a oslabujete svoje tělo. Zeptejte se také lékaře na doplnování hormonů do vašeho těla, pokud nemáte nějaký zdravotní zákaz, bylo by to asi pro vás vhodné (jste mladá a po hysterectomii by měly ženy mít hormonální náhradu, aby se oddálily příznaky menopauzy a zdravotní komplikace s ní spojené (osteoporosa, vysychání sliznic, problémy se srdcem a cholesterolem a další), info zde:.http://www.ulekare.cz/clanek/klimakterium-1148?search=klimakterium&from=0, http://www.ulekare.cz/clanek/hormony-a-osteoporoza-nevitana-dvojice-3592?search=klimakterium&from=0. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x