Opakované kvasinkové infekce a pokles v imunitě

Mám dlouhodobější problém s vyrážkou na penisu. Dříve cca 4roky zpět to začlo s mojí ex přítelkyní, to se vyrážka objevila poprvé. Tehdy sem byl u kožního a ten mi doporučil canesten.... po nejake dobe vyrážka zmizrla ale od té doby se mi neustale vraci, po nejake dobe sem byl zase u kožniho se stejnym problemem a ten mi doporučil clotrimazol. No a stejne se mi vyrazka vraci a nemohu se ji zbavit(v podstate se nikdy nedoleci a vyrazku mam neustale) cca pred mesicem a pul se mi vyrazka zvyraznila a rozlezla tak sem sel za jinym koznim lekarem ten mi dal protiinfekcni mast a obednal me za mesic a pul... no ale vyrazka ne a ne zmizet a chvilemi dokonce i mirne pálí....posledni dobou cca 3mesice musim prirozeni i dele po potřebě oklepavat jelikoz mi z zaludu po oklepani vzdy vytece trosku moči.... dale mi alergoloska zjistila oslabenou imunitu-to mam od detstvi ale ted mi rekla ze tam mam vyrazny pokles...no, jde mi o to ze mam strach ze.se.jedna o vaznejsi nemoc... jsou to kvasinky ? Syfilis hiv? Jsem v obavach je mi totiz jen 22 let, predem dekuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

Davide, co se týče opakovaných kvasinkových infekcí i poklesu v imunitě, doporučila bych Vám začít celkově užívat preparát Wobenzym, mám s ním v této indikaci dobré zkušenosti.
Nemyslím si, že by se mělo jednat o vážnější chorobu, spíše se té mykozy Vaše tělo, např. i pro tu sníženou imunitu, hůře zbavuje, jak je na tom Vaše přítelkyně, trpí také na opakované mykozy? Užíváte při pohlavním styku kondom? Pokud ne, alespon nyní, v této akutní fázi, dokud se obtíží zcela nezbavíte, by to jistě bylo vhodné. S pozdravem, K. Jiříčková.

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: