Opakované mykózy

Dobrý den, trpím už dlouho na každoměsíční vaginální mykózy a nemůžu se toho zbavit. Můj gynekolog už si se mnou neví rady, autovakcína nezabrala. Vždy přeléčím, dodržuju vše co se při tomto problému má a jediné, co mě napadá, že by mohl být přenašeč můj manžel. Je to možné? Většinou žádné příznaky nemá, jen občas se mu objeví lehké začervenání na žaludu a zcela výjimečně i lehké svědění. V těchto případech se potom maže stejnou mastičkou jako já (většinou clotrimazol). Myslíte, že je tato léčba u něj dostačující, příp. jak dlouho by se měl mazat? A doporučil byste i návštěvu lékaře, aby mu udělali nějaká vyšetření? Ještě dodám, že trpí na kožní plísně na zádech, nevím, zda to může souviset. Díky Tereza

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud nemáte pohlavně přenosnou infekci, tak nemusí být manžel vyšetřován. Mělo by to cenu pouze, kdyby on byl zdrojem této nákazy. Hygiena, probiotika a nejhůře dlouhodobější sexuální abstinence mohou pomoci.

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x