Opakovane onemocneni s horeckou a bolesti krku.

Je mi 25 a jiz pres rok se potykam s castyma nemocema zhruba po dobu dvou let mam neustale zahleneny krk a pri vetsine pripadu se pri nemoci dostavi vykaslavani maleho mnozstvi krve ktera spise pripomina tkan, bolest na pruduskach a bolest na plicich pri kasli. Dale pri fyzicke namaze bolesti klobu spodnich koncetin predevsim kolena a pri vyslapech trisla. Dlouho pretrvavajici je dale bolest spodni casti zad cca 2 roky a zhruba rok mne boli zada mezi lopatkou a pateri jez jsem pricital na vrub posilovne nicmene jiz skoro rok mne caste nemoci omezuji tak casto ze do posilovny nemuzu jelikoz po par dnech cviceni jsem nemocen. Pred problemy jsem byl v dobrem fyzickem stavu, nekurak. Pracuji v anglii a doktori mne prvne poslali na vysetreni krve rekli ze vse v poradku az na mirne zvysenou hladinu cholesterolu, mereni tlaku - mirne zvyseny tlak, retgen hrudi a brusni dutiny cisty, ekg v poradku, dca mesice zpatky me jeden z doktoru diagnostikoval refluxem po zbeznem nahlednuti do mych ust tedy uzivam 30mg lansoprazolu kazde rano, lecba se zatim podle mne miji ucinkem po zacatku lecby byly caste bolesti hlavy ktere ustoupily nyni jen castejsi nadymani a rihani. Dvakrat se po zahajeni lecby dostavilo silne pichani u srdce. Nyni cekam na vysledky stolice na helicobacter pylori. Nasledne mne nejspis poslou na endoskopii. Dlouhodobe se casto citim unaven mivam casto lehce zvysenou teplotu obcasne navaly horka a poceni. Casto mivam prujmy nebo zacpu. Jim vesmes zdrave obcas nejakou sladkost. V posledni dobe byvaji na dennim poradku taktez zanety v ustech. Uzivam doplnky stravy na kluby a hemoglobin pres pracovni dny na unavu. Momentalne se chci nechat vysetrit take na kvasinky jen nevim jestli vytery dela doktor ci zubar, pri pisledni navsteve mi pani bez lekarskeho diplomu ( je zde bezne ze v nepritomnosti doktora vas vysetri nekdo s jistym lekarskym vzdelanim avsak bez doktoratu) nahledla do ust a ujistila mne ze kvasinkova infekce to neni jeliko podle ni lze kvasinkovou infekci identifikovat pouhym zrakem cemuz se mi nechtelo verit jelikoz taje zpochybnovala testy na helicobacter delane pomoci testu stolice a nasledne se jala si toto vyhledat googlem, ujistila mne ze testy na helicobacter se provadi vysetrenim krve tedy si nejsem jisty jeji negativni diagnozou kvasinkove infekce jelikoz jeji nazory byly v rosporu s nazory doktora ktery mne vysetreval pred ni. Doma jsem zkusil po ranu sesbirat sliny v puse a vyplivnout do sklenice ciste vody a po pul hodine sliny utvorily vlakna a spadly na dno sklenice. Je tedy vzdy mozne kvasinkovou infekci identifikovat pouhym zrakem? Budu rad za jakoukoli odpoved s navrhy na dalsi vysetreni. Dekuji mnohokrat.

Odpověď odborníka:

Tomáši, považuji za podstatné, aby jste docházel pouze k jednomu lékaři a ten se vám věnoval a přemýšlel o vašich potížích a dalších možnostech diagnostiky- názory dalších a dalších osob pouze vnesou další zmatek. Upřímně nevím, na co mám odpovídat dřív. Za vaše potíže jistě nemohou kvasinky, to vypusťte z hlavy, vyšetření antigenu helicobacter pylori je vyšetření přínosné a dostatečně citlivé, naopak nedoporučuji toto vyšetření z krve! Vyšetření která jste již prodělal se mi jeví jako logická a rovněž bych s nimi začal. Test s inhibitory protonové pumpy (lansoprazol) stran event. refluxních potíží považuji za negativní- nepomohl. Dále je potřeba se zaměřit na alergickou a infekční etiologii (příčinu) obtíží. Nabral bych z krve celkové IgE, dále zkuste s lékařem prodiskutovat možnost plicní chlamydiózy (také se nabírá z krve) ! Uričitě je v pořádku, že vás lékař posílá na fibroskopické vyš. žaludku, ke zvážení je i ultrazvuk břicha. Závěrem vás poprosím, aby jste nevyhledával vaše příznaky na internetu, jsou natolik obecné, že najdete řadu onemocnění, která by se vás potenciálně mohla týkat a zbytečně se tak budete stresovat. Nevypadá to na nic závažného! Hezký den. Dr. Krákora M.

MUDr. Martin Krákora
MUDr. Martin Krákora

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktický lékař pro dospělé, Klášterec nad Ohří

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Víte, jak funguje hormonální antikoncepce?
Články: Víte, jak funguje hormonální antikoncepce?
Skutečnost, že hormonální...
9 kroků k odstranění klíštěte u vašeho domácího mazlíčka
Bércový ekzém vyžaduje komplexní léčbu
Články: Bércový ekzém vyžaduje komplexní léčbu
Jde totiž o chronický zánět...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Onemocnění jater u dětí aneb Signály pro vnímavé rodiče
Na akromegalii mohou upozornit bolest hlavy i potíže s očima
Články: Na akromegalii mohou upozornit bolest hlavy i potíže s očima
Typické příznaky spojené s...
Fibromyalgie (3. díl)
Články: Fibromyalgie (3. díl)
Cvičení zlepšuje funkci...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: