Opakovaně poraněné znaménko

Dobrý den,vzadu na týlu ve vlasech jsem měla červenohnědé znaménko, které jsem si během let asi 2 - 3 krát poranila. Před 4lety jsem byla u kožní lékařky na odstanění bradavic, jednu poblíž tohoto znaménka. Lékařka mi omylem kvůli špatné viditelnosti ve vlasech odstranila skalpelem místo bradavice toto znaménko - ještě říkala, že je bradavice už natržená. Zjistila jsem to až doma, když jsem zjistila, že bradavici mám stále a piha zmizela. Nyní jsem se dočetla, že opakovaně poraněné znaménko je rizikové. Zbytek znaménka už asi nikdo ve vlasech nenajde, jednou jsem narazila na růžovohnědou skvrnku - to bylo asi ono. Nyní se bojím - hrozí vážnější riziko? Děkuji za odpověď.P.

Odpověď odborníka:

Pokud bylo znaménko vystouplé, pak se zcela jistě nejednalo o rizikový projev a tudíž se nemusíte bát případných komplikací.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: