Opakované problémy pohybového systému

Dobrý den, jedná se o problém mojí kamarádky, kdy ona jej řešit zatím neche, ale myslím že by měla, nepřijde mi to normální. Je jí 23 let, již 6 let se potýká s problémy kloubů, má za sebou operaci kolenního kloubu 3x pravého i levého, pak operace zápěstí pravého taktéž 3x. A nyní ji bylo diagnostikováno onemocnění páteře, podrobnější vyšetření ji zatím čeká. Má uvolněnou plotýnku a čeká ji v nejbližší době dalaší operace. Taktéž všechny operace prodělala v celkové anestezii. Není nebezpečné tolik operací v jejím věku za tak krátkou dobu? Předem děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Vždy se zvažuje, co je pro pacienta užitečnější, zda operace nebo ponechání stavu bez operace, případně konservativnéí léčba. Pokud se jedná o úrazy je situace vcelku přímočará, pokud jsou jiné potíže je třeba vždy kromě ortopedického i revmatologické vyšetření, podrobný laboratorní screening. Předoperační vyšetření tyto postupy zpravidla obsahují. Dal bych na radu ortopeda této pacientky.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Kouření – zabiják sexuální touhy
Články: Kouření – zabiják sexuální touhy
Pravdou je, že kouření může...
I příjemná vůně může spustit migrénu. Lze se jí ale vyhnout
Vaření v páře ocení nejen vaše střeva
Články: Vaření v páře ocení nejen vaše střeva
Nemocní s nespecifickými...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Nejčastější zranění při běhu
Články: Nejčastější zranění při běhu
Běh je pro některé lidi...
Mluvíte ze spaní? Nejezte v noci
Články: Mluvíte ze spaní? Nejezte v noci
Mluvíte ze spaní nebo ve...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: