Opakované špinění při kojení

Dobrý den, ráda bych se touto cestou zeptala, zda-li je obvyklé, časté špinění při kojení. Jsem téměř rok po porodu a stále kojím. Před dvěma měsíci jsem byla u svého gynekologa s častými bolestmi břich a lékař mi sdělil, že mám nízkou děložní sliznici a že MS se nechystá, jinak bylo vše v pořádku. Čtrnáct dní po této návštěvě jsem jeden den krvácela. Po dalších 14 dnech jsem začala špinit a dva dny jsem slabě krváce. Pak opět pár dní byl klid a zase přišlo špinění, tři dny klid a další dva dny špinění hnědé barvy ráno lehce narůžovělé. Trápí mě jestli je to při kojení normální, nebo bude lepší znovu navštívit gynekologa. V červenci mám jít na preventivní prohlídku, tak jestli by stačilo až v tomto termínu. Kojím nepravidelně, některé dny častěji jiné jen dvakrát až třikrát za den. Děkuji za odpověď. S přáním hezkého dne Jitka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, z Vaší otázky není jasné, jestli při kojení užíváte antikoncepci. Pokud ano, jedná se o preparát obsahující pouze gestagen a při jeho užívání je takový profil krvácení a nepravidelného špinění normální. Pokud ale antikoncepci neužíváte, není krvácení střídané se špiněním úplně v pořádku a je určitě vhodné navštívit gynekologa.

MUDr. Renata Kavanová
MUDr. Renata Kavanová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: soukromá praxe My.Gyn, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: