Opakované streptokokové infekce pochvy u dítěte

Dobrý den, paní doktorko, dotaz se týká devítiletých dcer, kterým byly opakovaně (za poslední dva roky třikrát) výtěrem prokázány streptokoky (S. pyogenes) v pochvě. Průběh vždy stejný: začíná hnědavým výtokem, který se zhoršuje, pediatr provede výtěr, ve kterém jsou prokázány výše zmíněné streptokoky, nasadí perorálně penicilin, který vždy do tří dnů spolehlivě zabere. Po půl roce i dříve se stav opakuje. Máme dvojčata, v případě infekce jedné se do tří dnů nakazí i druhá, takže berou penicilin obě. Lze tomu nějak předcházet? Jinak na streptokokové angíny netrpí, měly ji jen jednou, asi před 4 lety. Moc děkuji za odpověď , s pozdravem Tomáš

Odpověď odborníka:

Bohužel předcházet infekci nijak nemůžete je vhodná péče dětského gynekologa. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: