Opakované užívání atb

Za posledního půl roku jsem užívala celkem šest antibiotik(Sumamed,Doxybene,Xorimac,Macmiror, nyní Cotrimoxazol) - plus jsem měla i lokální terapii tedy zaváděla jsem Macmiror globule a ještě jeden přípravek už si nepamatuji název, ale taktéž s antibio.složkami. Bylo to z důvodu potíží -měla jsem výtoky,pálení,potíže s močením atp., nakonec se nejspíš jednalo o pouhou Laktobacilózu, nikdo nevěděl co semnou. Nyní dobírám poslední tabletu Cotrimoxazolu,jelikož poslední kultivace ukázala E.Coli a překvapivě kvasinky.Chtěli bychom dítě, můžeme se bez obav snažit o početí když jsem užívala posledních šest měsíců takovou armádu atb? Může to nějak ovlivnit zdraví dítěte? Případně za jak dlouho tedy můžeme? Děkuji za radu.

Odpověď odborníka:

Jestli jste z gynekologického hlediska v pořádku, nevidím důvod, proč se nesnažit o početí dítěte. Dřívější opakované užívání ATB nemá vliv na vývoj plodu. S pozdravem Jana Harnová

MUDr. Jana Harnová
MUDr. Jana Harnová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: