Opakované vaginální mykózy

Dobrý den, mám dotaz, co mám dělat, když mě trápí opakované vaginální mykózy a chtěli bychom si pořídit druhé dítě.Mám strach, aby kvůli tomu nebyly pak v případě těhotenství nějaké problémy a zda mi to nebude bránit v otěhotnění.Nyní beru léky na podporu imunity.Děkuji za odpověď.Nashledanou.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, kromě posilování imunity je třeba po KAŽDÉM sexuálním styku se jít co nejdřív vymočit (aby se odplavily patogeny vmasírované do oblasti močové trubice..). Přeléčovat mykózu musí oba partneři, i když třeba obtíže máte pouze Vy, a to nejméně ještě týden po odeznění příznaků. Dále je vhodné nosit vzdušné bavlněné spodní prádlo, samozřejmě ho měnit denně. Samozřejmostí je také mít ručník pouze sama pro sebe, k použití vždy suchý. Jelikož výskyt mykóz bývá někdy spojen se zvýšenou hladinou cukru v krvi, je také vhodné (pokud nebylo) zkontrolovat hladinu cukru v krvi. Stran výživy je vhodné omezit přísun cukrů, oblíbené potravy kvasinek. Dále lze zkusit denně konzumovat buď jogurty z živými bakteriálními kulturami nebo přímo kapsle s laktobacily a bifidobakteriemi (Probiofix nebo Yogurt apod. - podrobněji poradí v lékárně) - někdy je totiž mykóza spojená s nevyváženým osídlením trávicího traktu těmi správnými bakteriemi (a kvasinky pak mají "navrch".. i v oblasti rodidel). Pokud chodíte plavat, buďte v mokru po co nejkratší dobu, pořádně se osušte. Po plavání se můžete natřít přípravkem proti mykóze (lze použít i různé dezinfekční gely na rodidla, poradí v lékárně a na gynekologii). Mykóza otěhotnění obvykle nebrání.

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: