Opakovane zanety.. imunita?

Dobrý den, nejsem si jista, zda jsem správně zařadila dotaz pod obor imunologie ... Chtěla bych se zeptat, zda může být nějaký problém s imunitou a zda by nebylo možné řešit zdravotní stav komplexně.. běhám po doktorech - endokrinologie (autoimunitni tyreoditis - protilatky proti stitne zlaze, vysoky prolaktin - adenom hypofyzy - Dostinex, Eutyrox), gynekologie - letos za posledni mesice nekolik gynekologickych zanetu - leceno MACMIROR, canesten tablety, mycomax, KLION, nyni ENTIZOL vag. tablety), pred pul rokem zanet mocoveho mechyre (cotrimoxazol, ciplox), uz 2-3 roky mi hnisaji usni dirky po nausnicich a ne a ne se zahojit, mackame z ucha hnis :/, no a co me asi trapi nejvic je plynatost (velmi zapachajici) jiz nekolik let, pritel me doslova dokopal na gastro.. kde na me koukali jak na exota, udelali gastroskopii a zaver: adultni hypolaktazie a edem duodena, pred 3 mesici ATB Normix a bezmlecna dieta, nadymani trva dal :( celiakie vyloucena, mam z toho pocit ze kdybych nesla pred necelym rokem k doktorovi nebyla bych tak naladovana atb a tim vsim :( preventivne jsem nekolik let jedla lactobacily... ty mi na gastru rekli at vysadim ... na gynde at je uzivam... od te doby casto ridka nebo vodova stolice... co se tyce váhy ... ta sla za posledni roky (5 let) sama dolu z 66 kg na cca 55 kg, a pokles pokracuje mam 53 kg pri vysce 173 cm...letos sem mela 3x zanet oci - cervene oci a rozkapala jsem to oftalmo septonexem, na jare a na podzim se mi dela exem na rukou a mam od mala alergie (senna ryma), alergie na jablka, orechy, briza, lipa apod., pridali se leky - acylpyrin, paralen a muj dotaz se tyka toho zda muze byt nejaky problem s imunitou.. a zda se na tyto zdravotni anomalie da nahlizet nejak komplexne napr. z pohledu imunity? je nic moc litat od jednoho specialisty k druhemu ... navic bychom chteli s pritelem miminko a chci byt ok... hlavne to traveni a vagin. zanety uz me privadeji k silenstvi.. :( budu vdecna za jakoukoli radu... :) diky moc... J

Odpověď odborníka:

Dobrý den, určitě by bylo vhodné u Vás imunologické vyšetření doplnit a dle výsledků vyšetření volit konkrétní imunomodulační léčbu. Zatím můžete zkusit kúru zeleným ječmene, který má protizánětlivý efekt a obsahuje i množství vitamínů, antioxidantů.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: