Opakované záněty močového měchýře

  • Dotaz od: Eva Vránová
  • Publikováno: 14.12.2010
  • uLékaře.cz

Dobrý den, pane doktore, od srpna tohoto roku jsem prodělala již 3 záněty močového měchýře, vždy byly léčeny antibiotiky. Před poslední léčbou mi z kultivace moči bylo zjištěno velké množství bakterií E.coli, po léčbě jich bylo 10 na 5. Ihned jsem šla s doporučením na urologii, kde mi provedli výtěry z močové trubice a odebrali moč ke kultivaci. Nebyly mi předepsány žádné léky dokud nebudou k dispozici výsledky testů. To jsem velmi uvítala, protože z léčby antibiotiky jsem již měla i jiné problémy. Nyní je to již déle jak 10 dnů a výsledky k dispozici nejsou. Močový měchýř mě stále pobolívá. Panu doktorovi věřím, ale bojím se, aby se za tu dobu něco nezhoršilo. Chtěla bych se proto zeptat, zda je možné, aby se za tuto dobu můj stav zhoršil, popřípadě co bych mohla udělat proto, aby k tomu nedošlo. Také bych se chtěla zeptat, zda by tyto problémy s močovým měchýřem mohly mít v budoucnu vliv na otěhotnění. Moc Vám děkuji za odpověď a přeji hezký den, Eva V.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, souvislost se záněty močového měchýře a potížemi s otěhotněním nejsou nutné, pokud budete léčena. Pijte ted urologický čaj, zakupte si i doplněk stravy s brusinkami a manosou /dvojkomponent, poradte se v lékárně/ a vyčkejte výsledků vyšetření. Pokud by ani ATB opakovaně léčené záněty nemizely, můžete požádat urologa o informaci a ev. nasazení imunomodulačního prostředku s názvem Urovaxom. Info zde: http://farmaceutika.info/uro-vaxom . Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x