Opakované záněty nosohltanu a horních cest dýchacích

Dobrý den, synovi jsou 2 roky. Na začátku října dostal rýmu a kašel. Rýma trvala 17 dnů, pak přestala, ale ten 17. den mu byl z nosu vytřen Streptokok pneumonia. Asi týden nebo dva byl bez rýmy, pak ji znovu dostal od své sestry. Oba dostali Pamycon – nosní kapky. Na chvíli vyléčeno. Ve druhé polovině listopadu proběhla zase nějaká ta rýma a kašel, ale v mírné a krátké formě. Po cca týdnu, kdy byl bez příznaků nemoci měl odpoledne horečku, srazila jsem ji Panadolem, ráno měl průjem, dostal Acut Biotik a asi 4 dny byl v pořádku. 12.12. začal mít suchý kašel, 13.12. horečka, 14.12. teplota jen dopoledne, přidala se rýma, kašel trval, 18.12. se zjistil oboustranný zánět středního ucha. Dostal OSPAMOX na 10 dnů. Ten dobral, po týdnu lehký výtok z nosu cca 3dny (dávala jsem mu na doporučení OL Aerius sirup). Dnes (13 dnů po atb) má od noci zvýšenou teplotu (max. zatím 37,8°C pod paží), z jedné nosní dírky občas vodový výtok).13.1. jdeme na kontrolu na ORL. Chtěla bych zajít i k OL, ale poraďte mi, prosím, jaká vyšetření (výtěr z nosu, krku, rozbor krve – poruchy krvetvorby, nedostatek železa) mám žádat. Děkuji Vám za odpověď!

Odpověď odborníka:

Dobrý den, doporučovala bych Vám především návštěvu imunologam, zda není u vašeho synka oslabena imunita. U OL by měl být proveden základní rozbor krve a výtěr z hrdla.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x