Opakované záněty středouší

  • Dotaz od: Štěpánka
  • Publikováno: 5.12.2011
  • uLékaře.cz

Dobrý den, prosím o radu- můj 15 měsíční syn má opakované záněty uší, poprvé v půl roce, dodnes celkem 5 krát. Poslední 3 týdny mu každý týden píchali uši, měl celková ATB, Otobacid do uší, v lékárně míchané kapky do nosu, normální kapky mu na rýmu nepomohou. Dnes píchali obě uši zase, přitom je to 2 týdny, co dobral ATB, dostal opět ty ephedrinové kapky do nosu, ale ATB už ne. Lékařka říkala, že to bude asi chtít odatranit nosní mandle a provést imunologické vyšetření. Jaký je Váš názor-vyndat mandle nebo ne a laserem nebo klasicky? Případně kolik stojí cca ten laser? A co obnáší to imun. vyšetření? Děkuji moc...

Odpověď odborníka:

Dobrý den, imunologické vyšetření obnáší v podstatě jen krevní odběr. Pokud ORL vyšetření ozřejmilo zvětšenou nosní mandli, která ve většině případů za opakovanými záněty středouší stojí, pak bych byla jednozačně pro její odstranění. Zda klasicky nebo laserem a přesnou cenu Vám bude muset říci ORL lékař, vzhledem k Vašemu bydlišti se můžete obrátit např. na FN Plzeň: http://www.fnplzen.cz/pracoviste_detail.asp?klinodd_cislo=28

MUDr. Petra Limrová
MUDr. Petra Limrová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Nemocnice Hořovice

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: