Opakované zarudnutí a bolest oka

Dobrý den, před třemi měsíci mě hodně bolelo levé oko. Bělmo bylo červené, jakoby hodně podrážděné a doktor mi předepsal oční mast, která však nepomohla a tak mne poslal k očnímu lékaři. Odtud jsem dostal následující výsledky: OS roh int. temporálně sektorovitá hyperémie, poj.vak bez sekrece. Oční mi předepsal kapky Uniclophen gtt 5*denně a Flarex 5*denně. Po asi dvaceti dnech jsem kapky vysadil a poté se mi zarudnutí oka vrátilo. Nyní již probíhá ta samá léčba potřetí, protože se mi příznaky vždy vrátily. Oční mi doporučila radu s obvodním lékařem s tím, že problém není dle jeho názoru s okem ale že někde v těle je revma, tutíž by se měly provést další testy krve. V průběhu léčby mi byly provedeny krevní testy. Z doposud provedených testů byl pouze jeden zvýšený a to Bil-T 29,7 /umol/l. Na tyto výsledky mi doktor sdělil, že to není nic závažného a je to v normě.Dostal jsem ještě léky Diclofenac doposud jsem užil 7 tablet. Mohli byste mi prosím poradit, zda léčba probíhá normálně a opravdu výsledky Bil-T 29,7 neukazují nic závažného a co to znamená a také jak vyléčit zarudnutí oka, které se stále vrací a někdy hodně bolí? Předem mnohokrát děkuji Josef.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, podle Vašeho popisu se zřejmě jedná o skleritidu nebo episkleritidu, takže oční medikace je nastavena správně. Onemocnění je ve většině případů chroničtějšího charakteru a je vhodné aplikovat kortikoidy dlouhodobě. Hodnota Bil-T by měla být do 20. Takže pro Váš klid, jestli už nebylo provedeno, by jste měl absolvovat jaterní krevní testy.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: OFTEX oční klinika Pardubice a oční centrum Hradec Králové

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: