Opakovaně zvýšená sedimentace

Dobrý den, před měsícem jsem měla časté bolesti břicha a žaludku, byla jsem často unavená, ale na nic nepřišli, jen jsem měla zvýšené hodnoty bílých krvinek. po té jsem měla zánět močových cest a akutní zánět prudušek, když jsem se z toho celkem dostala, dostala jsem angínu, po antibiotikách mi je už bylo špatně, tak jsem je musela vysadit a brala jsem bioparox, potíže ustali, ale stále mám zvíšenou sedimentaci a mívám teploty přes 38, dále mám uzliny-ty už mám dlouhodobě, ale lékaři jsem to řekla, až teď, léčila jsem se skoro 2 měsíce a stejně jsem se nevyléčila. Teď mě zase začíná bolet v krku a mám už obavy jít k lékaři, Také mě dost často bolej záda, může to s tím souviset? Co se mi může stát, když budu mít zvýšenou sedimentaci dlouhodobě? Nebo jaký by to mělo vliv na těhotenství? S přítelem už potomka plánujeme dlouho, ale zatím neúspěšně. Za odpověd předem děkuji-pokud možno na e-mail.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, výčet Vašich obtíží je opravdu pestrý, zdá se, že se pohybujete v "bludném kruhu". Zvýšená sedimentace (a to i delší dobu) sama o sobě nemusí nic znamenat, ve Vašem případě nejspíše přetrvává po prodělaných infekcích. Trvající teploty přes 38°C nicméně chtějí podrobnější vyšetření, stejně jako zvětšené uzliny. Nezmiňujete se o lokalizaci těchto postižených uzlin. Doporučuji navštívit Vašeho praktického lékaře a ve spolupráci s ním absolvovat sérii vyšetření, včetně imunologie a sérologie (viry EBV,CMV, toxoplasmosa, tularémie, ...) + ultrazvukové vyšetření uzlin. Bolesti zad souviset mohou a nemusí. Plánování těhotenství raději odsuňte, Váš dobrý zdravotní stav je teď na prvním místě.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Tento nejčastější typ náhlé...
Nanismus a akromegalie
Články: Nanismus a akromegalie
Dostatek růstového hormonu...
Potrat může být riziko pro budoucí těhotenství
Články: Potrat může být riziko pro budoucí těhotenství
Přijít o nenarozené miminko...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: