Opakování koloskopie

Dobrý den, pane doktore, v posledních 5 letech jsem absolvovala 3x dokončenou, 1x nedokončenou koloskopii, irrigografii, poslední koloskopie byla před 11 měsíci - byla naprosto v pořádku. Dg dráždivý tračník - po sdělení výsledků bolesti a tlaky v břiše přestaly :-). Nyní se neurčité tlaky, křeče u pupíku, pocit nafouklého břicha objevují opět, snažím se zklidnit. Myslíte, že je nutná nová koloskopie nebo po necelém roce se nemohlo nic nového ve střevě vyskytnout? A ještě mám druhou otázku - byla jsem před měsícem na gastroskopii - endoskopicky prokázána antrumgastritida, histologicky HP pouze mírně pozitivní 1+, paní doktorka vysvětluje moje občasné tlaky v nadbřišku také psychikou, doporučuje nepřeléčovat HP, dostala jsem Helicid. Mohu se zeptat na Váš názor? UZ břicha v pořádku. Děkuji Vám moc za odpověď. Hana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, i podle předchozích dotazů bych viděla příčinu všech problémů s trávením více v psychice /nezlobte se/, doporučovala bych vám, pokud se chcete aktivně a trvale pokusit problémů a také opakovaných nepříjemných vyšetření zbavit (sama vědomě se asi nijak nezklidníte) - pouvažujte o návštěvě psychologa a nebo ještě lépe přímo ordinace psychosomatické medicíny, kde vám mohou velmi pomoci. Psychosomatika pomáhá odhalovat vztahy mezi nemocemi těla a psychiky /duše/, které nejsou přímo viditelné a mohou být velmi skryté. Tím, že se s pomocí terapeuta odhalí, uleví se tělu a to nemusí vytvářet nemoc, kterou na sebe vlastně chtěl problém upozornit. Kontakty najdete zde, v Praze je jich velké množství: http://www.lirtaps.cz/seznam_mapa.htm. Přeji hezký den a hodně úspěchů.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: