Opakovaný infekt dýchacích cest

Dobrý den Paní doktorko už je mi i trapné Vám psát.Psala jsem že jsem už přeléčená na černý kašel témeř měsíc.Asi před 2týdny se mi objevili potíže tyto :neskutečná rýma(nyní zlepšena) zase kašel(po vyléčení č.kašle jsem vůbec nekašlala)bolest hlavy a od pondělka i teploty kolem 37-38,5. Ty trvali do včerejška a nyní spíše jen do 38,0. a přidala se i bolest hlavy.Co se hlavně toho kašle vím že můžu kašlat i 3měsíce po vylečení ale právě proto že jsem vůbec nekašlala Vám píšu .Kašel je dusivý a když se hodně rozkašlu kolikrát je mi i na zvracení.3,4 jsem měla jít na alergologii na kontrolu s lékem Seretide jak působí ale musíme se přeobejdnat.A taky od února jsem neustále nemocná jsem měsíc doma a týden ve škole.Ale ted jsem chodila do školy kvůli přijimačkám a zameškání.To mám snad oslabenou imunitu už napořád? Začalo to od konce srpna těžký zánět průdušek nasazeny ATB Rovamycine poté asi konec prosince začátek ledna další zánět průdušek nasazeny ATB Klacid v únoru podezření na mononukleozu a zase zánět průdušek a od téhle doby jsem neustále nemocná jak jsem psala jsem měsíce doma a týden ve škole.Čím to je?A co by to mohl být za kašel?? je to jen viroza? (jinak dávky Ecosalu jsem si zvýšila a bomičky beru pořád)Děkuji moc .

Odpověď odborníka:

Milá Štěpánko, netrapte se tím, že píšete opakovaně, máte na to důvod. Opravdu to vypadá, že máte sníženou imunitu, když se na Vás všechny infekce, co "přeletí kolem" okamžitě "nalepí". Je mi líto, že znovu stonáte. Vypadá to na virózu, ale to přes internet nelze posoudit, jak jsem Vám již psala. Musíte k lékaři- vyšetří se CRP /dle kterého rozezná virový infekt od bakteriálního/, lékař Vás vyšetří i fyzikálně, posoudí, zda-li se nejedná o zánět nosních dutin, angínu apod.,poslechne průdušky a posoudí,zda-li se infekce drží jen v horních nebo i v dolních dýchacích cestách, atd. S lékařem na alergologii-imunologii se také poraďte o vyšetření imunity a možné imunoterapii /posílení imunity/ po odeznění infektu a po rekonvalescenci. K lékaři asi půjdete nejspíš v pondělí, do té doby inhalujte Vincentku, berte léky proti suchému kašli /Sinecod.../, foukejte si pečlivě Seretide a Ecosal, snižujte horečku a dostatečně se hydratujte. Držím Vám palce, s pozdravem.

MUDr. Anna Svatová Bodnárová
MUDr. Anna Svatová Bodnárová

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: Léčebna tuberkulózy a respiračních nemocí Janov

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: