Opakovaný nález bakterie e-coli v ejakulátu

Již zhruba rok a čtvrt mám problém s tím, že výsledky testů ejakulátu ukazují na opakovaný výskyt bakterie e-coli, na urologii jsem byl neustále léčen antibiotiky Nitrofurantoin-ratiopharm a ještě jedny antibiotiky na stejné bázy prý, i přes stupňování dávek antibiotik ale bakterie nezmizela a ve spermatu se pořád nachází, již nevím co mám dělat? Urolog mi řekl, že mám teď počkat nejméně půl roku než se tělo vzpamatuje, ale prostě nechci čekat, samo nikdy nic nezmizí. Urolog si zřejmě již nevěděl rady co mi předepsat, každou kontrolu jsem vozil výsledky z ejakulátu a jednou jsem byl na výtěru z uretry, kde nebylo nic zjištěno. Prosím o nějakou radu co s tím? Jedna lékařka zabývající se i homeopatiky mi sdělila, že by to mohlo být také po psychické stránce a měl bych přijít k ní a zkusit homeopatika. ?? Jinak antibiotikama jsem se dopoval téměř třičtvrtě roku s menšími pauzami mezi kontrolami a předepisováním nových antibiotik. Od malých dávek po nejsilnější dávku co říkal pan urolog. Ale i přesto se v ejakulátu bakterie e-coli nachází. Jak se jí mám zbavit? Zjistil jsem to díky tomu, že přítelkyně měla zánět močových cest a protože jsme nevěděli z eho tak jsem šel na odběry i já, a od té doby se to táhne. Děkuji za rady.

Odpověď odborníka:

Samotný ejakulát nemá moc velkou výpovědní hodnotu. mělo by se vycházet i z dalších odběrů - prostatický sekret, výtěr z močové trubice, moč. Osobně mám zkušenost, že v ejakulátu je bakterie skoro vždy a u každého. Pokud nemáte potíže, tak bych nález neléčil.

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
potížemi se rozumí? | Od: David | 13.6.2014 19:54
děkuji za odpověď, jen co se rozumí pod pojmem
potíže? já osobně žádné nemám, ale přítelkyně měla
poté zánět močových cest a léčením jsme tomu
chtěli předejít. Při výtěru uretry nebylo nic jiného
nalezeno kromě bakterie e-coli. A antibiotika které
jsem měl předepsané a na které nemá být prozatím
bakterie rezistentní bohužel nezabírá.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: