Opakovaný předčasný porod

Dobrý den, před dvěma lety jsem císařským řezem porodila dceru v 34.tt. Kvůli těžké trombocytopenii jsem měla císařský řez plánovaný, ale nakonec byl akutní - plodová voda mi pomalu odtékala, aniž bych to zaregistrovala, a za pět dní začaly kontrakce. Nyní jsem v 6. měsíci těhotenství a mám obrovský strach, že se miminko opět narodí brzo. Říkám si, co budu dělat, když začnu rodit a manžel nebude doma. Sobě bych zavolala sanitu, ale kam s malou? U sousedů ji nechat nemůžu a rodiče máme daleko. Myslíte, že bych ji mohla vzít s sebou, že by si ji pak v nemocnici manžel vyzvedl? Jak velké je riziko, že se druhé dítko opět narodí brzy? A mám po císařském řezu a při trombocytopenii (cca 35 tis.) nějakou šanci na přirozený porod? Hematolog mi říká, že je pro mě lepší císař, že je při něm menší riziko krvácení než při přirozeném porodu, avšak gynekolog mi tvrdí opak. Moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ohledně porodu bych se do spekulací nepouštěla, je příliš brzy, vůbec Vás neznám, celou anamnézu a současný stav, takže bych se nevyjádřila adekvátně. Spíše bych vše řešila až situace nastane. Co se týče dcery, samotnou ji doma záchranná služba nenechá, na druhou stranu, pokud bude nutný akutní císařský řez, v nemocnici není kapacita na hlídání dětí. Ale vše je o lidech a o domluvě. Zkuste poprosit kamarádku, aby byla event. na telefonu.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: