Opakovaný rentgen u 3letého dítěte

Dobrý večer, má 3,5 letá dcerka se nyní léčí na slabý zápal plic virového původu-14 ATB Klacid. Od začátku listopanu půjde na 6 rentgen plic a srdce. Ve 14ti denním rozmejí jí budou dělat nyní v pátek třetí za sebou. Mám veliké obavy ze škodlivého záření.... Mohla bych prosím o poprosit o objasnění škodlivosti ozáření... ?Nevím, jestli jí ten páteční nechat dělat, když je naprosro bez obtíží? Děkuji za odpověď Lucka

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Princip škodlivosti rtg záření není zcela jednoduché vysvětlit.Lékaři volí každou vyšetřovací metodu tehdy,převažuje-li prospěch nad rizikem.Máte.li pochybnosti o správnosti rozhodnutí,bylo by moudré o nich s ošetřujícím pediatrem promluvit.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: